Wednesday, August 05, 2015

Sinne ja takaisin vol. 3


Jää nähtäväksi, miten tämä matka muutti elämäni. Ainakin opin paljon sekä elämästä, maailman menosta että itsestäni. Tuli taas todistettua, että polun päättyminen ei tarkoita matkan loppumista. Siitä se seikkailu vasta alkaa.

Sinä hetkenä kun vaihdoimme hevoskaravaanin taas autoon, eteemme ilmestyi valtava sateenkaari. Silloin minusta tuntui varsin mahdolliselta, että lukuisat maljamme suojelusenkelin kunniaksi olivat tuottaneet tulosta ja matkantekoamme oli koko sen ajan saattanut jonkun suojeleva käsi. Niin täydellistä se oli.Seuraavan yön vietimme ihanassa maalaishotellissa, joka oli kunnostettu vasta äskettäin ja jossa päästiin vihdoin suihkuun. Sekään ei ole koskaan tuntunut niin ihanalta. Illallisella meitä hemmoteltiin runsailla georialaisilla herkuilla, tietenkin viinillä ja paikallisten teinien hurmaavalla tanssilla.

Pöydän antimista täytyy mainita hinkali, taikinanyytti jossa on lihaa sisällä.Erikoisen siitä tekee se, että lihan lisäksi siinä on myös lientä ja se syödään ottamalla kiinni nyytin ns. hännästä kuin sienen varresta. Georgialaiset jakautuvat kuulemma hinkali ja shaslikkipuolueisiin. Ei sen enempää politiikasta.

Seuraavana aamuna heräsin aikaisin ja ajattelin kirjoittaa kokemukseni blogiin jotta muistot välittyisivät elävänä. En pystynyt, päätin kirjoittaa matkan jälkeen.