Wednesday, August 05, 2015

Matka vuorille vol. 3

Olin ennen matkaa oikeassa siinä, että hyvät jalkineet ja kunto tulevat olemaan tärkeitä. Luulen, että matkani ei olisi ollut yhtä antoisa, jos olisin joutunut kärsimään rakkuloista ja rasittuneista nilkoista. Olen sydämestäni kiitollinen asiantuntevista neuvoista ennen matkaa.

Kävelimme neljässä päivässä n. 80 km, josta puolet ylämäkeä, välillä aika jyrkkääkin. Kuntoa koeteltiin erityisesti ensimmäisenä päivänä kun olimme nousseet 1100 m emmekä olleet vielä löytäneet omaa rytmiämme, joka vie eteenpäin nousussa. Kuitenkin maisemat olivat niin huikeita ja palkitsevia, että uupumus unohtui. 


Matkaa hankaloittivat valtavat ukonputket tai kaukasianjättiputket, jotka koskettaessa poistavat iholta valolta suojaavan kerroksen ja tuloksena on ruma palohaava. Varsinaisia esteitä olivat vain erikokoiset purot, jotka samalla varustivat meitä raikkaalla lähdevedellä.

Kasvillisuus yllätti siinä, että suuri osa vuorenrinteen kasveista oli tuttuja kotikulmilta. Georgian sijainti Euroopan laidalla näkyy myös luonnossa. Siellä on sekä mannermaista että subtrooppista ilmastoa ja sen mukaista kasvillisuutta.