Wednesday, December 28, 2016

Yllätyksiä


Ensimmäiset terveiset Kuubasta lähetän Havannan Vedadon kaupunginosasta vaatimattomasta hotellista. Päädyin tähän varmaan sen vuoksi, että lähdin hakemaan seikkailua. Matkatoimisto oli päättänyt majoittaa minut Varaderon rantahotellin sijasta Havannaan ja niinpä matkani alkoi parin tunnin yöajelulla pimeillä Kuuban teillä.  

Täytyy olla tarkkana mitä toivoo. Kun selvisi, että Varadero on todellakin pelkkä turistien kansoittama hotellikylä, toivoin että olisin päässyt tutustumaan aitoon kuubalaiseen elämänmenoon. Nyt sitten pääsen. Adios 20 km valkoinen ranta! Adios rantaturistin helppo ja huoleton elämä! Havannan suosiota Varaderoon nähden havainnoi se, että kun lentokentällä kymmenet isot bussit täyttyivät Varaderoon lähtijöistä, Havannaan lähti vain minibussi, jossa oli lisäkseni kaksi hotellivierasta ja kaksi omatoimimatkailijaa.

Ei Havannassakaan tarvitse kokonaan ilman rantaelämää olla. Lähellä on Miramaren hienostoalue ja pitkä ranta sen edessä. Vaikka omassa vaatimattomasti ilmaistuna vaatimattomassa hotellissani ei esitteen hehkuttama kattouima-allas toimi niin lähellä on loistohotelleja, joiden altaita voi käyttää kohtuuhinnalla. Vieressä on mm. kuuluisa Nacional hotelli, jota 50-luvulla gangsterit pyörittivät, Sinatra ja Ginger Rogers esiintyivät ja joka oli Graham Greenin Miehemme Havannasta kirjan näyttämönä.Täällä lomailu vaatii aktiivisuutta joten ei voi muuta kuin asennoitua uudelleen. Havannassa on kaiketi ihan eri meno, ainakin enemmän salsaa ja vähemmän pyöräilyä luulisin. Täytyy varmaan olla tarkkana omaisuudestaan  kävellä ihan hirveästi. Kerron myöhemmin sitten kun tiedän. Ainakin blogista tulee varmaan kiinnostavampi.